Historia Yerba Mate Pajarito sięga roku 1950, kiedy to Paragwajczyk Lauro Raatz założył firmę Lauro Raatz S.A, która zajęła się produkcją Pajarito. W 1985 roku firma rozpoczęła eksport spersonalizowanych towarów do U.S.A, Rosji, Hiszpanii, Japonii, Niemiec. A od 2007 roku Pajarito zagościła także w sklepach naszego państwie.
Specjalna selekcja stwarza, że do produkcji trafiają tylko najbardziej aromatyczne, pełne witamin liście ostrokrzewu paragwajskiego. Charakteryzuje się bardzo soczystym i dynamicznym smakiem. Spożywanie tej herbaty pobudza też orzeźwia, swoim ziemistym charakterystycznym aromatem. Yerba Mate Pajarito nazywana jest oraz paragwajskim klejnotem, którego niecodzienne właściwości docenili kobiety i mężczyźni na całej Ziemi.
Yerba Mate Pajarito można podzielić na dwie kategorie:
a. sypka:
- Pajarito Seleccion Especjal także Tradicional – naturalna i specjalnie selekcjonowana,
- Pajarito Hierbas Naturales – z dodatkiem mięty, Cedronu i burrito,
- Pajarito Menta –Limon – z dodatkiem mięty i limonki,
b. saszetkowana:
– oprócz tradycyjnej Yerba Mate, możemy wyróżnić Pajarito z dodatkiem jabłka z cynamonem, wanilii i brzoskwini.
Zobacz także: Yerba Mate A Odchudzanie Forum
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz